top of page

CO2-Prestatieladder

Over onze ambitie

“Wij dragen bij het uitvoeren van onze activiteiten graag bij aan een schone(re) wereld. Een belangrijke vervuiler die vrijkomt bij onze werkzaamheden, is het ‘broeikasgas’ CO-2 (koolstofdioxide). Om ons duurzaamheidsbeleid en -doelstellingen inzichtelijk te maken, zetten wij momenteel een systeem op om onze CO-2 uitstoot in kaart te brengen en de reduceren. Later dit jaar willen wij ons laten certificeren op niveau 3 van de CO-2 Prestatieladder.

WhatsApp Image 2021-05-27 at 14.30.27.jpeg

Maatregelen

We hebben de onderstaande maatregelen opgesteld om deze bovenstaande doelstellingen te realiseren:

 

  1. Personeel in bezit van een rijbewijs de online training ‘Het Nieuwe Rijden’ laten volgen 

  2. Bandenspanning controleren    

  3. Aanschaf van elektrisch materieel         

  4. Wij gaan onderzoek doen naar de mogelijkheid om aan CO-2 compensatie te doen. Dit houdt in dat onze leverancier bij elke afgenomen liter diesel geld investeert in projecten waarbij uitgestoten CO-2 afgebroken wordt.

  5. Verder verduurzamen / aanpassen bestaande verlichting, toepassen van ledverlichting (buitenverlichting)

  6. Gebruik gaskachel reduceren (zodra de situatie m.b.t. Corona dit toelaat)

Website_edited.jpg

SKAO

Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO) is de onafhankelijke eigenaar en beheerder van de CO2-Prestatieladder en verantwoordelijk voor het gebruik en de doorontwikkeling van het certificeringschema. Daarnaast zorgt zij voor verbreding van het gebruik van de CO2-Prestatieladder bij bedrijven, opdrachtgevers en in sectoren.

Website_edited.jpg
bottom of page