WhatsApp Image 2021-02-03 at 07.20.03.jp

Wim Dijkshoorn vertelt

1932

Zijn moeder kwam uit Zoetermeer, zijn vader uit Zevenhuizen. Dit echtpaar kwam in 1932 in Bergschenhoek wonen aan de Rotte, waar vader een boerderij en grote stukken land pachtte van de familie van Walsum. Hier is Wim geboren in 1935, als 2e van een reeks kinderen van 3 jongens en 4 meisjes. 

De kinderen sliepen op de voorzolder van de boerderij en vader en moeder beneden. Douche en toilet werden later in de keuken gebouwd.

Vader had een gemengd bedrijf. Hij hield koeien en had land, waar rogge en aardappelen werden verbouwd. Bij elkaar 14 hectare bouwland en 9 hectare weiland. Toen in de oorlog de polder onderwater werd gezet zijn de melkkoeien naar de Hoofdweg in Rotterdam overgebracht en werden daar gemolken. Een enkel stuk hoog land van vader werd nog gebruikt om wat graan te telen. Dat werd op het erf gedorst. In de hongerwinter kreeg iedereen, die langs kwam, een schep graan van de vader van Wim. 

1945-1960

Wim (linksachter) ging naar de lagere school aan de Rotte, het lagere buurthuis "Het schooltje". Toen de Duitsers het schoolgebouw in bezit namen in de oorlog, werd er in diverse huiskamers les gegeven. Wim heeft daarna de landbouwschool in Bleiswijk, aan de Kruisweg, doorlopen. Op zijn 15e is hij bij zijn vader in het boerenbedrijf gaan werken. Hij ging toen nog 1 dag per week naar school, om zijn 4-jarige opleiding af te maken. 

Het boerenbedrijf liep goed, tot in de jaren '60 het Recreatieschap zich begon te roeren. Voor de inwoners van Rotterdam moesten meer recreatiegebieden ontwikkeld worden en het oog was gevallen op onder meer de landerijen van vader Dijkshoorn. Die had na de oorlog alles wat hij pachtte kunnen kopen en was dus eigenaar van zowel de boerderij aan de Rotte als de grond. Vader stopte met de melkkoeien, ruilde ze in voor vleeskoeien, nadat hij het weiland had verkocht aan het recreatieschap.

WhatsApp Image 2021-02-03 at 13.16.46.jp
WhatsApp Image 2021-02-03 at 13.16.46 (1

1960- 1978

Toen Wim en zijn broer Arie de plannen van het recreatieschap bekeken, zagen ze de bui al hangen. Van het boerenbedrijf zou weinig overblijven. Ze besloten in het loonwerk te gaan. Ze kochten machines en gingen de boer op met combines, maakten sloten schoon etc. 

Broer Arie verhuisde in 1967 naar Bleiswijk. De broers hebben toen de machines verdeeld en Wim is in Bergschenhoek zelf met het loonbedrijf verder gegaan. Ook heeft hij hij de boerderij en het overige land van zijn vader kunnen overnemen. Die verhuisde naar het huis naast de boerderij.

 

Naast het werk voor de boeren in de omgeving, nam later ook het werk voor het recreatieschap een belangrijke plaats in. Er werden in wat nu het Lage en Hoge Bergse bos is enorme puinbergen gestort en die moesten afgedekt worden met grond. Die grond werd verkregen door het graven van vijvers en sloten, allemaal volgens tekeningen van het recreatieschap. Wim heeft dit met zijn machines en medewerkers mogelijk gemaakt. Na deze werken volgde het werk aan de skiberg en het evenemententerrein aan de Rottebandreef. Je kan wel zeggen dat hele gebied aldaar mede door Wim is ontwikkeld.
 

1978

Leuke bijkomstigheid is dat Wim bij het afgraven in het Hoge Bergse Bos op het terrein waar nu Artihove is gevestigd op iets stuitte, wat later een archeologische vondst van betekenis bleek te zijn. De werkzaamheden werden stilgelegd en daar kwam de 6000 jaar oude vis fuik tevoorschijn. De fuik is nu goed geconserveerd in het Rijksmuseum voor oudheden in Leiden te vinden. Een replica is in het kleine museum van Artihove te bewonderen. 

WhatsApp Image 2021-02-03 at 13.16.46 (3
IMG_1875.JPG

1998 - 2021

In 1998 was het de beurt aan de zoon van Wim, Arie Dijkshoorn. Arie Dijkshoorn nam het agrarische loonbedrijf over en breidde snel uit met een extra locatie in Zevenhuizen. Sindsdien legt het bedrijf zich steeds meer toe op het grondverzet en de aannemerij. 

Het bedrijf bestaat vandaag de dag uit 40 vaste werknemers, waaronder gediplomeerde kraanmachinisten, ervaren trekkerchauffeurs en shovelmachinisten. Het bedrijf beschikt nu over een groot en gevarieerd machinepark. Het onderhoud van dit machinepark is in eigen beheer. Gediplomeerde monteurs hebben de beschikking over een volledig toegeruste werkplaats. De werkplaats biedt ook service aan derden. Ieder jaar wordt er goed geïnvesteerd om het machinepark modern te houden.

 

 

Harvest Work

Onze visie

De visie van Loonbedrijf W.N. Dijkshoorn BV is om zo goed mogelijk aan de wensen van de klanten tegemoet te komen, oplossingen bieden en meedenken in het proces naar een goed eindresultaat. Uiteraard het budget in ogenschouw nemend. Het machinepark is de laatste jaren enorm gegroeid om aan de diversiteit van opdrachten te kunnen voldoen. Om een integrale aanpak van projecten te kunnen aanbieden is W.N. Dijkshoorn BV deels een partnerschap aangegaan met Dijkshoorn Infra. Sinds 2015 is er ook een tweede bedrijf opgestart Dijkshoorn Tuinen BV om naast het grondverzet ook de verfijning te kunnen aanbieden.

Onze cijfers

Personeel

40+ man

Klanten

+250

Machines

+60

Nieuwe machines in 2020

4

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan. Zodra wij uw offerte-aanvraag in goede orde hebben ontvangen komen wij zo snel mogelijk bij u terug.

arrow&v

KVK: 123-456-7890
BTW: NL8180.57.713.B01
IBAN: NL58 RABO 0106 6061 82

© 2023 door Thymen Dijkshoorn. 

CONTACT

Telefoon: 010-5216011 

Email: info@wndijkshoornbv.nl

Rottebandreef 29
2661GS, Bergschenhoek
Zuid-Holland, Nederland

Openingstijden:

Maa - Vrij: 8:00 - 16:00

​​Zaterdag: 8:00 - 12:00

​Zondag: Gesloten